Лазерна фотокоагулация с червено-зелен лазер Integrepro Scan на Ellex, с дължина на вълната 532 и 610 nm.

62 % от болните от диабет получават в различна степен и увреждане на зрението. Най-сериозна е диабетната ретинопатия, която е сред основните причини за слепота. Превенцията на тежки зрителни усложнения при пациенти с диабет налага регулярни профилактични прегледи при офталмолог и извършване на високоспециализирани изследвания – оптична кохерентна томография (ОСТ) и флуоресцеинова ангиография (ФА). При установени изменения трябва да се проведе своевременно лечение с ретинален лазер.

Лазерът Integrepro Scan е последно поколение на фирмата Ellex. Той е изключително бърз, абсолютно безболезнен, максимално щадящ и не без значение – удобен за лекуващия лекар.

За да бъде ефективна терапията при диабетна ретинопатия, тя трябва да се извърши в кратки срокове – 2 до 4 седмици. Лазерът Integrepro Scan осигурява необходимия комфорт!

Съществуват редица други заболявания, чието лечение налага лазерно обработване на ретината – тромбоза на венозните съдове, периферни ретинални дегенерации, разкъсване на ретината (без или с малко локално отлепване).